Nutricionista

Nutricionista beograd

Nutricionista – Uloga nutricioniste jeste da Vas nauči  kako da se hranite pravilno a da pritom ne budete gladni, iscrpljeni i bez energije. Neophodno je da unosimo sve grupe namirnice kako bi zadovoljili sve potrebe oragnizma. Pravilna i uravnotežena ishrana podrazumeva unos, mesa, mleka i mlečnih proizvoda, riba, jaja, voće, povrće, žitarice, šećeri i ulja. Sve je ovo neophodno našem organizmu. 

Pravilna ishrana je namenja za sve populacije ljudi  kao što su trudnice, dojilje, deca, stari ljudi, sportisti i populacija ljudi koja ima zdravstvene  probleme. Nutricionista-dijetetičar je stručno lice koje Vam može pomoći u rešenju zdravstvenih problema. Pravilna ishrana je uvek neophodna kod osoba koje imaju problema sa holesterolom, trigliceridma, LDL holesterolom, problemi sa štitnom žlezdom (hipo i hipertireoza), insulinska rezistenicija i još mnogo toga. Menjanjem navika menjamo život. Kombinacija namirnica i priprema namirnica je uvek bitna. 

Ono što svi znamo jeste da u redukcionim dijetama nema prženja u dubokom  ulju i pohovonja, preporuka za svaku osobu jeste da svoje obroke sprema na način pomoću kojeg će obrok sačuvati sve svoje nutritivne sastojke i nutricionista je tu da Vas nauči. Svaki individualni jelovnik ima preporuke o izboru namirnica o termičkoj obradi i recepte za svaki obrok. Grilovanjem, barenjem, pečenjem,obrok sa roštilja, kratkim kuvanjem sačuvaćemo sve vitamine i minerale koji se  nalaze u obroku i na taj način ćemo nahraniti naše telo koje će nam biti zahvalno. 

Svaka osoba ima svoje nutritivne potrebe, kalorijski unos, dnevne obaveze, želje i možda neki zdravstveni problem, zbog toga je uvek nezahvalno reći uopšteno kakva ishrana treba da bude a da je namenjena svakome. Razgovorom sa nutricionistom, uzimanjem svih podataka, merenjem telesne težine, masti, mišića, vode, visceralnih masti (masti oko unutrašnjih organa), gustine kostiju, bazalnog metabolizma, obima, merenjem potkožnog masnog tkiva (kaliperom) sastavlja se jelovnik koji je namenje samo za Vaše potrebe.

Nutricionista

Aleksandra Sedlarević

aleavita

Aleksandra Sedlarević

nutricionista beograd

Nutricionistički studio

Iskustva klijenata

nutricionista beograd

Izaberite vaš program

Individualni program ishrane za trudnice

4000

Dinara

Individualni program ishrane

5000

Dinara

Individualni program ishrane

13000

Dinara